Cristian Tudor Popescu critică dur acuzațiile false la adresa lui Crin Antonescu

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a formulat o critică acerbă marți seară, într-o emisiune difuzată pe B1 TV, împotriva lansării unei „știri” fără fundament, care sugerează că politicanul Crin Antonescu ar fi colaborat cu Securitatea. El a subliniat lipsa de bază a informației și modul în care aceasta este folosită de diverse entități mediatice pentru a influența opinia publică.
„Acest fake news, care nu are absolut nicio bază, e lansat acum în spațiul public și va fi utilizat de către televiziunile care-i îndeamnă pe Ponta și Simion, precum și de propagandiștii lui Nicușor Dan,” a declarat Popescu, citat de B1 TV, exprimându-și dezamăgirea față de manipularea informațiilor.
Popescu a amintit că susținătorii lui Nicușor Dan au folosit informația incorectă pentru a-l ataca pe Crin Antonescu, pe care el intenționează să-l voteze în primul tur al alegerilor prezidențiale. „Am fost pe TV chiar când doi susținători, de la DREPT și USR, s-au grăbit să-l denigreze pe Crin Antonescu cu aceeași „știre” apărută de câteva minute. Ce să zic?” a afirmat acesta.
Gazetarul a reflectat asupra experiențelor personale din perioada comunismului, evidențiind presiunea Securității de atunci asupra cetățenilor: „Securitatea putea să cheme pe absolut oricine, nu doar pe un profesor sau medic,” a spus el, subliniind trauma personală.
Cristian Tudor Popescu a identificat acțiunea CNSAS ca fiind o strategie de manipulare mediatică. Popescu explică tacticile de influențare a percepției publicului, notând că declarația CNSAS din 2020 a fost reluată în mod inoportun în campania electorală. “CNSAS înțelege bine aceste lucruri, fiindcă sunt experți.*
În mod categoric, Crin Antonescu a declarat că nu a avut nicio relație de colaborare cu fosta Securitate, CNSAS confirmând acest aspect. Antonescu a clarificat că declarația sa la Securitate, dată în perioada de supraveghere, a vizat un prieten profesor plecat din țară în anii ’80.
Cristian Tudor Popescu încheie, aducând în atenție și cazul lui Nicușor Dan din campania pentru Primăria Capitalei, unde o acuzație similară—dovedită falsă—fusese formulată. El punctează că din nou, susținătorii USR și DREPT repetau aceeași greșeală fără verificare. Popescu vede reacția Elenei Lasconi ca „normală”, însă observă opurtunismul ei electoral.